Hoe We Testen

Neem dit van ons aan:

  • We krijgen op geen enkele manier een vergoeding voor onze product reviews.
  • We vertellen hoe het echt zit, en niet wat adverteerders het beste uitkomt.
  • Mocht een product niet goed zijn, dan laten we je dit weten of bespreken we het helemaal niet.
  • We selecteren producten op basis van wat we denken dat onze lezers willen lezen.
  • Denk je dat we onze belofte niet kunnen nakomen, stuur dan een email naar feedback@laadpaalwijs.nl en dan proberen we het recht te zetten.

Wat we doen

We doen uitgebreid onderzoek, bevelen een groot scala aan producten aan en vormen uiteindelijk een lijst van product aanbevelingen. De samengestelde lijst van product aanbevelingen wordt geschreven door schrijvers met inhoudelijke expertise in elke productcategorie. Nieuwe producten worden continu uitgebracht, waardoor het belangrijk is om de product aanbevelingen regelmatig te updaten. Ons team van schrijvers houdt nieuwe producten continue in de gaten en werkt de lijst van aanbevolen producten indien nodig.

Wat het beste product is varieert per persoon. Bij onze product aanbevelingen houden we dan ook altijd rekening met de verschillende wensen van onze lezers. Niet alle producten zijn immers bedoelt voor dezelfde doelgroep. Aanbevolen producten variëren van budget en zijn uniek in hun soort. LW is verder niet loyaal aan een specifieke retailer of merk. 

Naast de kwaliteit van de producten en de winkels wordt ook rekening gehouden met de productvoorraad. Het kan frustrerend zijn om onderzoek te doen naar een product om er vervolgens achter te komen dat deze niet op voorraad is. Producten die alleen in het buitenland beschikbaar zijn worden niet in de productlijstjes meegenomen. Ook wordt de voorraad van de aanbevolen producten nauwlettend in de gaten gehouden.

Schrijvers en redacteuren van LW zijn verantwoordelijk voor het bekendmaken van mogelijke belangenconflicten – elke relatie, financieel of persoonlijk, met elke bron of bron die hun vermogen om eerlijke en onpartijdige informatie te verstrekken in gevaar kan brengen. Het wordt door de schrijvers van LW verboden om voorkeurshandeling te geven aan een externe bron op basis van hun relatie met de persoon of het bedrijf die de bron schrijft of bezit. De informatieve artikelen en ondersteunende inhoud op de website worden voortdurend bijgewerkt door ervaren auteurs. Lees meer over hoe we artikelen schrijven op LW.

Hoe we producten testen..

LW test een reeks aan producten omtrent elektrisch laden. Producten worden zorgvuldig onderzocht en met elkaar vergeleken om het juiste advies te geven.

Op basis van persoonlijke ervaring, productspecificaties en reviews wordt een groot assortiment aan producten onder de loep genomen. Persoonlijke real-life ervaringen wegen het zwaarst mee en vormen de basis van een goede product review.

Waar we exact op letten verschilt uiteraard per product. Niet alle producten zijn hetzelfde en sommige eigenschappen zijn voor het ene product belangrijker dan voor het andere. Als het consumentenelektronica betreft letten we vaak op de punten hiernaast.

Waarvoor is het product bedoelt? Wat voor product het is kan je al snel afleiden uit de specificaties. Duurdere producten hebben meestal betere specificaties dan goedkopere modellen. Ook bepaalde functies wordt op gelet. Beschikt het product over de gewenste functies en opties?

Hoe ziet het product eruit en hoe voelt het? Niet iedereen hecht evenveel waarde aan het design, maar voor veel mensen is dit toch een belangrijk punt. Het design gaat echter verder dan alleen kijken of het product er strak uitziet. Het design bepaalt hoe compact het product is en of je het makkelijk kunt meenemen/opbergen. Ook kunnen bepaalde producten heel goedkoop of juist duur voelen.

Welke partij zit erachter? Veel mensen zijn trouw aan bekende merken en daar houden we rekening mee. Niet voor niets, aangezien bepaalde merken door de jaren een goede reputatie hebben opgebouwd. De kans dat het product op lange termijn goed blijft is daardoor hoger.

Is het product gebruiksvriendelijk genoeg? Als de interface van het product niet overzichtelijk genoeg is gaat dit ten koste van de gebruikerservaring.

Hoe goed werkt het product? Gaan bepaalde onderdelen snel kapot of gaan bepaalde de onderdelen (zoals de batterij) snel achteruit?

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding? Hierbij houden we rekening wat mensen ongeveer willen uitgeven aan het desbetreffende product en hoeveel ze daarvoor krijgen. Leuk een laadpaal van 3.000 euro, maar daar zitten de meeste niet op te wachten.

Persoonlijk onderzoek en goed onderzoek is dus niet genoeg. Weten wat mensen willen en wat wel en niet belangrijk is aan een product is minstens net zo belangrijk. Over het algemeen baseren de testers hun mening op de bovenstaande punten, maar dit kan erg verschillen per product. Een one-size-fits-all-methode past niet binnen het reviewproces. Laadpalen worden beoordeeld op hun laadvermogen, terwijl laadpassen worden beoordeeld op basis van de abonnementskosten en mogelijkheden.

Nadat je een product hebt aangeschaft sta je er niet alleen voor. We publiceren een hoop informatieve artikelen om je verder op weg te helpen. Zo kan je meer uit je producten halen en gebruik je deze op de juiste manier. Lees meer over de richtlijnen voor onze artikelen.

Contactgegevens

Contact met ons opnemen kan altijd​

Neem contact met ons op als je vragen hebt over de inhoud van deze site. We staan altijd open voor vragen en opmerkingen. 

Scroll naar boven