Inloggen op je laadpaal in 4 stappen – Zo doe je dat

Ga je voor het eerst inloggen of ben je vergeten hoe het ook alweer zat? In dit artikel lees je hoe je in 4 stappen kan inloggen op je laadbeheer.

 • Ga naar de website van je laadpaalaanbieder.
 • Navigeer naar de inlogpagina die bedoelt is voor je laadpaal.
 • Voer je gebruikersnaam in wat vaak je emailadres is.
 • Voer je wachtwoord in.

1. Maak een account aan

Als je nog geen account hebt moet je deze eerst aanmaken. Afhankelijk van je laadpaalaanbieder kan dit op 2 manieren:

 • Via de website van je laadpaalaanbieder. Bezoek de inlogpagina en kijk of daar een linkje staat om je te registreren.  
 • Via een link in de mail. Controleer je inbox om te kijken of hier een activeringse-mail is ontvangen. Klik vervolgens op het linkje en maak het account aan. Volg de stappen die eventueel in de mail staan.

Welke informatie je moet geven tijdens de registratie is verschillend per aanbieder. Mogelijk moet je de volgende informatie verlenen:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Serienummer van de laadpaal
 • Betaalgegevens

Het serienummer bevindt zich ergens op de laadpaal. Door deze meteen in te vullen is je laadpaal toegevoegd aan je account en geactiveerd.

2. Ga naar de inlogpagina

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt is het tijd om in te loggen. Het is belangrijk dat je de juiste inlogpagina bezoekt. Elke aanbieder heeft zijn eigen inlogpagina en dit kan ook verschillen tussen zakelijk en particulier.

Hieronder vind je de inlogpagina’s van de bekendste laadpaalaanbieders:

Extra tip!

Vrijwel alle laadpalen kan je tegenwoordig gebruiken met een bijbehorende app. Gebruik de inloggegevens van je laadpaalaccount om in te loggen op de app. Zo kan je je laadpaal ook beheren vanaf je telefoon.

3. Log in met je gebruikersnaam

Je gebruikersnaam is vaak je email. Je gebruikt meestal hetzelfde e-mailadres waarmee je het laadbeheer hebt aangevraagd. Als je gebruikersnaam niet wordt herkent heb je mogelijk een ander e-mailadres gebruikt of moet je je nog registreren.

Heb je net een laadpaal aangeschaft en moet deze nog geïnstalleerd worden? Wacht dan tot de laadpaal is geplaatst en houd je inbox in de gaten. In de activeringsmail die je mogelijk hebt ontvangen vind je meer informatie over de vervolgstappen.  

4. Log in met je wachtwoord

Voer vervolgens het wachtwoord in wat je hebt aangemaakt tijdens het aanmaken van je account. Bij veel laadpaalwebsites is het mogelijk om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Klik op de link ‘Wachtwoord vergeten’ om een email te ontvangen en een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ontvang je deze email niet, dan gebruik je mogelijk de verkeerde email om in te loggen. Probeer in dit geval een andere emailadres of neem contact op met het desbetreffende laadpaalbedrijf.

Inloggen op je laadpaal werkt niet

Als het inloggen op je laadpaal niet werkt zijn er een paar oorzaken:

 • Je gebruikt een verkeerde gebruikersnaam/email.
 • Je gebruikt een verkeerd wachtwoord.
 • Je hebt nog geen account aangemaakt of dit is nog niet voor je gedaan.
 • Je gebruikt de verkeerde inlogpagina om in te loggen.

Zoals al eerder gezegd is het inloggen op je laadpaal geen dagelijkse bezigheid. De kans is groot dat in de loop der tijd laadpaalbedrijven zijn overgenomen of zijn samengevoegd.

Denk aan de samenwerking tussen Anwb en Eneco of aan ENGIE klanten die ondertussen een andere link gebruiken (Eneco eMobility, z.d.). Hierdoor is het webportaal mogelijk veranderd en dien je een andere inlogpagina te bezoeken.  

Veelgestelde vragen

De kans is groot dat je nog wat vragen hebt over het inloggen op je laadpaal. Hieronder bespreek ik de meest gestelde vragen.

De beste app voor laadpalen is Shell Recharge. Het grootste voordeel van de app is dat je precies kan aangegeven bij welke soort openbare landpunten je wil laden. Zo kan je filteren op welke stekkers je graag gebruikt en hoeveel kW ze minimaal moeten laden.

Ja, andere mensen kunnen je laadpaal gebruiken. Bij de meeste laadpalen kan je gastgebruik toestaan. Login op je laadbeheer en schakel deze functie in. Soms is het mogelijk om je gasten te laten betalen voor een zelfingesteld tarief, waardoor je van je privé laadpaal een openbare laadpaal maakt.

Je stelt je laadpaal openbaar in door in te loggen op het laadbeheer van je laadpaalaanbieder. Eenmaal ingelogd kan je in de instellingen gastgebruik van je laadpaal toestaan. Zodra je je laadpaal openbaar maakt komt deze automatisch op de lijst met openbare laadstations te staan. 

Je activeert een laadpaal door via de activeringse-mail in te loggen op je account bij je laadpaalleverancier. Eenmaal ingelogd op je account voeg je je laadpaal toe. Voer vervolgens het serienummer van je laadpaal in en bevestig je keuze.

Bronnen

Laadpaalwijs hanteert strikte richtlijnen voor het verzamelen van betrouwbare informatie. Kom meer te weten over hoe we ervoor zorgen dat onze inhoud accuraat en actueel is door ons redactioneel beleid te lezen.

 • ANWB en Eneco slaan handen ineen | Eneco eMobility | Eneco eMobility. (z.d.).
Scroll naar boven