Inloggen op je laadpas in 4 stappen – Zo doe je dat

Inloggen op je laadpas kan snel en eenvoudig. In dit artikel lees je hoe je in 4 stappen kan inloggen op het beheer van je laadpas.

 • Ga naar de website van je laadpasaanbieder en maak een account aan.
 • Navigeer naar de inlogpagina die bedoelt is voor je laadpas.
 • Voer je gebruikersnaam in wat vaak je emailadres is.
 • Voer je wachtwoord in.

1. Maak een account aan

De allereerst stap is om een account aan te maken. Een account aanmaken kan vaak op de website van je laadpasaanbieder. Ga opzoek naar de inlogpagina en klik vervolgens op de optie om je te registreren of een account te maken.

Als je net een nieuwe laadpas hebt aangevraagd kan het zijn dat je een activeringsmail ontvangt. In dit mailtje vind je een linkje waarop je kunt klikken om je te registreren of in te loggen. Mogelijk staan de specifieke stappen voor het inloggen ook in de mail.

Welke informatie je moet geven tijdens de registratie is verschillend per aanbieder. Mogelijk moet je de volgende informatie verlenen:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Serienummer van de laadpaal
 • Betaalgegevens

2. Ga naar de inlogpagina

De volgende stap is om naar de inlogpagina te gaan van je laadpasaanbieder. Ook hiervoor ga je naar de website of gebruik je de link die via je email is verstuurd. Hieronder vind je alle inlogpagina’s van de bekendste laadpasaanbieders in Nederland:

Extra tip!

Wist je dat het ook mogelijk is om te laden zonder laadpas? In dit geval gebruik je een app, pinpas of creditcard. Tegenwoordig kan je ook een QR-code scannen om het laadproces te starten.  

3. Login met je gebruikersnaam

Voor je gebruikersnaam gebruik je vrijwel altijd je emailadres. Dit is zeer waarschijnlijk hetzelfde emailadres waarmee je de laadpaal en laadpas hebt aangeschaft. Werkt je gebruikersnaam niet, dan is er een kans dat je de verkeerde inlogpagina bezoekt of dat je nog geen account hebt.

4. Login met je wachtwoord

Log in met het wachtwoord dat je hebt aangemaakt tijdens het aanmaken van je account. Mocht je je wachtwoord zijn vergeten, dan heb je meestal de optie om een nieuwe aan te vragen. Klik op de link ‘Wachtwoord vergeten’ om een email te ontvangen en een nieuw wachtwoord aan te maken.

Inloggen op je laadpas werkt niet

Het kan zijn dat het inloggen op je laadpas niet werkt. Dit kan aan 3 dingen liggen:

 • Je gebruikersnaam is niet juist. Probeer in dit geval een andere email.
 • Je wachtwoord is niet juist. Probeer je wachtwoord te veranderen.
 • Er moet nog een account aangemaakt worden.
 • Je gebruikt de verkeerde inlogpagina. Zorg dat je bij de juiste laadpaalaanbieder inlogt. Het kan voorkomen dat je ergens anders moet inloggen dan voorheen. Bijvoorbeeld vanwege een overname of een veranderend webportaal.

Veelgestelde vragen

De kans is groot dat je nog wat vragen hebt over het inloggen op je laadpas. Hieronder bespreek ik de meest gestelde vragen.

Ja, andere mensen kunnen je laadpaal gebruiken. Bij de meeste laadpalen kan je gastgebruik toestaan. Login op je laadbeheer en schakel deze functie in. Soms is het mogelijk om je gasten te laten betalen voor een zelfingesteld tarief, waardoor je van je privé laadpaal een openbare laadpaal maakt.

Je weet of je laadpas geactiveerd is door in te loggen op de app of de website van je laaddienstverlener. Ga naar het menu laadpassen voor meer informatie over de activering. Of neem contact op met de klantenservice van je laaddienstverlener via telefoon, e-mail of online chat.

Voor de ANWB laadpas heb je de ANWB Onderweg app nodig. Met de ANWB Onderweg app kan je niet alleen alle openbare laadpunten vinden in jouw buurt, maar ook files, flitsers en werkzaamheden.

Je laadpas werkt niet omdat deze nog niet geactiveerd is, er een storing is of omdat de laadpaal niet werkt. Activeer de laadpas, raadpleeg de laaddienstverlener voor een storing of probeer een andere laadpaal. Vraag een nieuwe laadpas aan als je oude laadpas beschadigd is. 

Bronnen

Laadpaalwijs hanteert strikte richtlijnen voor het verzamelen van betrouwbare informatie. Kom meer te weten over hoe we ervoor zorgen dat onze inhoud accuraat en actueel is door ons redactioneel beleid te lezen.

 • Tanken en laden | ANWB Onderweg app. (z.d.). ANWB.
Scroll naar boven