Laadpas activeren in 4 stappen – Makkelijk & snel

Heb je net een nieuwe laadpas of werkt je laadpas ineens niet meer, dan kun je een laadpas activeren in 4 stappen. In dit artikel lees je hoe het activeren van je laadpas in 4 stappen in zijn werking gaat.

  • Login bij je laadpasaanbieder en maak een account aan.
  • Voeg je laadpas toe aan je account.
  • Voer tijdens het activeringsproces je betaalgegevens toe.
  • Voltooi de verificatie door het bevestigen van je e-mailadres of telefoonnummer.

Stap 1: registreren

Zodra je je laadpas thuis hebt ontvangen ga je allereerst naar de website of de app van de desbetreffende laaddienstverlener. Bij de meeste laaddienstverleners log je gewoon in op de website of in de app, maar soms bestaat er ook een aparte pagina voor de activatie.

Registreer jezelf vervolgens of maak een account aan als je dat nog niet had gedaan. Ook bij het gebruik van de app zal je eerst moet inloggen. Hieronder een lijst van de bekendste laadpas aanbieders en een linkje naar de inlog- en activeringspagina:

Een laadpas ontvangen van je werkgever is mogelijk al geactiveerd voor publiek laden. In dit geval hoef je de laadpas enkel te koppelen aan je laadpaal thuis. Koppel in dit geval de laadpas aan een account die gecreëerd is door je werkgever (Shell Recharge Solutions, z.d.).

Let op!

Niet alle laadpassen hoeven geactiveerd worden. Soms wordt het activeringsproces al intern afgerond, waardoor je geen extra stappen hoeft te doorlopen. Een voorbeeld hiervan zijn laadpassen van Eneco eMobility (Eneco eMobility, z.d.).

Stap 2: laadpas toevoegen

Eenmaal ingelogd in je account voeg je de laadpas toe aan je account. Meestal vind je in je account een sectie genaamd ‘laadpassen’ of ‘Passen beheren’. Selecteer dat je een laadpas wil toevoegen door bijvoorbeeld op het plusje te klikken en vul het laadpasnummer in.

Het laadpasnummer staat meestal aan de achterkant of voorkant van de laadpas (Vattenfall InCharge, z.d.). Klik vervolgens op de knop om de laadpas toe te voegen / te activeren. Gebruik je een lease laadpas? Vul in dit geval het nummer van de laadpas van je leasemaatschappij in.

In plaats van een laadpasnummer te gebruiken heb je soms ook de mogelijkheid om een QR-code te scannen.

Extra tip!

Bij de meeste laadpas aanbieders is het mogelijk om meerdere laadpassen toe te voegen. Je zit dus niet vast aan één laadpas voor je elektrische auto. Voeg simpelweg meerdere toe en activeer ze door deze te koppelen aan je account.

Stap 3: betaalgegevens invoeren

Als onderdeel van het activeringsproces moet je mogelijk je betaalgegevens invullen. Hiermee koppel je de betaalgegevens met je laadpaal en kan je beginnen met laden.

Stap 4: verifiëren

De meeste aanbieders van laadpassen willen een verificatie door het bevestigen van je e-mailadres of telefoonnummer. Meestal krijg je via je mail een bevestiging dat je laadpas succesvol is geactiveerd en gekoppeld aan je account.

Soms kan het even duren voordat je net-geactiveerde laadpas op alle oplaadpunten werkt. Bij sommige laadpalen duurt het enkele dagen voordat deze geautoriseerd en gebruikt kan worden.

Veelgestelde vragen

De kans is groot dat je nog wat vragen hebt over het activeren van een laadpas. Hieronder bespreek ik de meest gestelde vragen.

Je laadpas werkt niet omdat deze nog niet geactiveerd is, er een storing is of omdat de laadpaal niet werkt. Activeer de laadpas, raadpleeg de laaddienstverlener voor een storing of probeer een andere laadpaal. Vraag een nieuwe laadpas aan als je oude laadpas beschadigd is.

Je weet of je laadpas actief is door in te loggen op de app of de website van je laaddienstverlener. Ga naar het menu laadpassen voor meer informatie over de activering. Of neem contact op met de klantenservice van je laaddienstverlener via telefoon, e-mail of online chat.

Je weet of je ANWB laadpas geactiveerd is door in te loggen op je MijnLaden-account. Heb je nog geen MijnLaden-account, dan is de kans groot dat je laadpas nog niet is geactiveerd. Eenmaal ingelogd kan je de pas aan je persoonlijke account te koppelen.

Je ANWB laadpas werkt niet omdat je deze nog niet hebt geactiveerd of vanwege een storing. Activeer je laadpas door in te loggen op je MijnLaden-Account en naar anwb.nl/activeren te gaan. Bij een storing kan je het beste terecht bij de ANWB Alarmcentrale.

Bronnen

Laadpaalwijs hanteert strikte richtlijnen voor het verzamelen van betrouwbare informatie. Kom meer te weten over hoe we ervoor zorgen dat onze inhoud accuraat en actueel is door ons redactioneel beleid te lezen.

  • Alles over De Laadpas | Eneco eMobility. (z.d.).
  • Het activeren van uw Shell Recharge EV laadpas | Alle informatie voor leaserijders | Shell Recharge Solutions. (z.d.-b). Het Activeren Van Uw Shell Recharge EV Laadpas | Alle Informatie Voor Leaserijders | Shell Recharge Solutions.
  • Laadpas koppelen in 3 stappen. (z.d.). Vattenfall InCharge.
Scroll naar boven